Uitgelicht

22 SEPTEMBER 2019

VPS KeK, vocal performance system Knapen en Knarren

Deze vier heren maken sinds 2012 in de huidige samenstelling van elk optreden een klein feestje. Gevoelige nummers worden met gemak afgewisseld met aanstekelijke uptempo songs in bijzondere arrangementen. In verschillende talen zoals Engels, Duits en Nederlands wordt gezongen en soms wordt zelfs een woordje Spaans niet geschuwd!

VPS KeK is Gerrit Hiddink, Martin Schoenmaker, Mark Vermeeren en Joep Hopstaken.
Samen proberen zij de vocale grenzen op te zoeken en liefst daar nog even overheen te gaan. VPS KeK staat voor Vocal Performance System Knapen en Knarren. Tegelijkertijd is KeK natuurlijk ook gewoon oud Hollands voor iets wat heel cool is 😉

 

 

MEZZO-PIANO bestaat uit mezzo-sopraan Enneke Schekman
en pianiste Esther Scheerder.

De  informele manier van optreden is het handelsmerk van Mezzo-Piano. Esther en Enneke brengen klassieke muziek op een toegankelijke manier. Liederen en aria’s worden afgewisseld door prachtige piano solo-stukken.

Het contact met het publiek vinden wij erg belangrijk.
Mezzo-Piano vindt het leuk om een muzikaal verhaal te vertellen. Dat gebeurt doordat Enneke in de huid kruipt van het zingende personage en door vooraf iets over de muziek te vertellen. Zo kan men bijvoorbeeld meehuilen met de rouwende vrouw in ‘La maja dolorosa’ van
E. Granados, verliefd zijn als Cherubino in ‘non so piu, cosa son’ van W.A. Mozart of lachen om gekke liedjes op teksten van Annie M.G. Schmidt.

Het repertoire van Mezzo-Piano is zeer divers. Barok, opera, het kunstlied en u kunt zo nu en dan zelfs een smartlap horen, maar zondag 24 maart is hun keuze gevallen op het volgende programma:

KURT WEILL 1900 – 1950
Wie lange noch
Nana’s lied
Youkali
Surabaya Johny

ASTOR PIAZZOLLA 1921 – 1992

uit 4 canciones porteñas: 
Alguien le dice al tango
Jacinto Chiclana
El Títere
A Don Nicanor Paredes

café 1930

Balada para mi muerte

FERNANDO OBRADORS 1897 – 1945

Con amores la mi madre
Chiquitita la novia
La mi sola, Laureola
El Vito