Uitgelicht

Terugblik op 21 oktober:

 Het Hobbema Trio

Dit keer ben ik wat later met een verslagje schrijven over mijn beleving van het laatste koffieconcert. Nu, dagen later, moet ik nog steeds denken aan de enorme bevlogenheid van dit trio! Wat een enthousiasme en wat een mooie samenwerking!

Ik was vooraf bang, dat ik het saai zou gaan vinden, maar hier was allesbehalve sprake van. Eén groot en lang concert van Tchaikovsky en nota bene ook nog in mineur… maar het was van begin tot eind boeiend en enthousiast gespeeld, afgewisseld met enkele delen majeur: ik heb mij geen moment verveeld, en om mij heen kijkend: ook het publiek bleef uitermate geboeid luisteren!

Jussi Paananen de violist deed het voorwoord en Jeanny Beerkens de celliste gaf nog enige uitleg halverwege de uitvoering.
Tchaikovsky heeft zichzelf overwonnen om toch een trio te schrijven voor piano, cello en viool en de musici hebben zichzelf overtroffen met dit prachtige werk! De vingervlugheid van de pianiste Yumi Toyama was adembenemend.

Fijn dat we nu ook een pianiste in ons eigen team hebben, Tooske Hinloopen, die Yumi Toyama terzijde stond met het omslaan van de bladzijden!

Het concert eindigde met een dodenmars en toch voelde het licht!

Marijke Kersten

Het Hobbema Trio wordt gevormd door violist
Jussi Paananen en celliste Jeanny Beerkens en pianiste Yumi Toyama

18 november

JAMES OESI

“Een gevoelige en kenbare muzikant die veel te vertellen heeft en een zeer natuurlijke en zelfverzekerde performer is.” Gary Karr, wereldbekende bassolist

“Als je een man als James Oesi hebt, dan weet je dat hij er is, het klinkt goed, en de bas is een solo-instrument.” Hans Haffmans, gastheer van de Nederlandse NPO Radio 

“Hier was een jonge muzikant van ongewone intelligentie en inzicht, duidelijk voorbestemd, met de juiste aanmoediging, om niet alleen als speler, maar als een creatieve kracht bij te dragen aan de wereld van muziek.” Geoffrey Simon, geprezen dirigent en platenproducer

Interview met James Oesi op Radio Achterhoek FM                                                              (excuus voor de matige geluidsweergave)

 

Sinds zijn aankomst in Nederland in 2009 is contrabassist JAMES OESI een bekend gezicht geworden in de klassieke en hedendaagse muziekwereld. Hij studeerde in 2012 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den haag met een 10+ onderscheiding en hij won de Fock Medaille voor beste solo-examens van dat jaar. Daarvoor studeerde hij in Moskou en volgde masterclasses bij onder andere solobassist Gary Karr en Anner Bijlsma.

Als een van de weinigen die zich concentreerde op de bas als een solo-instrument, heeft hij solo-programma’s uitgevoerd (waaronder werken van Bach, Beethoven en Rachmaninoff, onder andere) op prominente locaties zoals het Concertgebouw in Amsterdam, Tivoli Vredenburg in Utrecht, de Oosterpoort in Groningen, het Bachfestival Dordrecht, November Music, CrossLinx Festival en op festival Wonderfeel (waar zijn concert later door Public Radio 4 werd genoemd als een van de hoogtepunten van het festival).

Op dit moment is Oesi bezig met de voorbereidingen voor de opnames van alle cello suites van Bach.

Wilt u het vast beluisteren? Dat kan als u onderstaande link aanklikt:

Cello Suites van Bach

en er valt meer te beluisteren uit het programma dat James Oesi 18 november gaat spelen:

Bass Trip van Peteris Vasks

en Failing, a very difficult piece for solo string bass van Tom Johnson

 

16 december


Felicia van den End – fluit en Pepe Garcia – slagwerk. 

Stichting SONORO
Het is nu ruim twee jaar geleden dat velen van u hebben kunnen genieten van het concert van Felicia van den End en haar partner Pepe Garcia.
Op 29 mei 2016 maakten zij furore met hun optreden, of liever gezegd met hun performance in ons kerkje.
Zowel de muziek die zij vertolkten als het doel waarvoor zij speelden waren bijzonder.
Dat is de reden dat wij hen beide vroegen nog eens terug te keren met een nieuw programma. En dat doen ze!

Zij zullen wederom een benefietconcert geven en wel op 16 december waarbij geld wordt ingezameld voor de Stichting Sonoro.
Die stichting is zes jaar geleden in het leven geroepen door de initiatiefnemers Felicia van den End en Pepe Garcia, met het geven van concerten en muziekworkshops in Veracruz, Mexico, met als doel om kinderen die daar soms in moeilijke omstandigheden leven en aan de verleiding blootstaan om te vervallen tot (drugsgerelateerde) criminaliteit een ander perspectief te bieden.