Uitgelicht

Zondag 27 januari 2019

DUO THEE

De voorstelling is gebaseerd op de opera “Porgy en Bess” van George Gershwin. In 59 minuten wordt het verhaal verteld van het ‘zwarte’ Amerika in de jaren dertig. In de setting van een vissersdorp ontmoeten we verschillende figuren en delen we in hun verlies, hoop en levenskracht.
De muziek bestaat uit een tiental liederen uit de opera, zoals Summertime en It ain’t necessarily so. Daarnaast klinken enkele Spirituals. De stijl van de muziek is een fusion van klassiek, ballads, rap en gospel. De toneelfiguren zijn herkenbaar door hun muziekstijl en/of instrument en gaan in de muziek moeiteloos met elkaar het gesprek aan.
De enscenering concentreert zich rond de belevingen van een aantal figuren uit de opera. Ieder van hen probeert iets te maken van hun beperkte levensomstandigheden in een gemeenschap die honderd jaar eerder bestond uit slaven.

Het publiek is deel van de de mise-en-scène van het dorp en is in deze rol af en toe interactief deel van het verhaal.

Met eenvoudige theatrale middelen en mooie muzikale bewerkingen wordt deze opera tot een intieme en intense beleving. Zoals je aan de titel kunt zien duurt de voorstelling ongeveer een uur. ​In alles riekt het principe van duothee: minder is meer!