Uitgelicht

Zondag 4 Maart

OVER FLOR D’LUNA

Flor d’Luna werd in 2005 opgericht door gitarist/componist Marcel Verheugd
en zangeres Carla Koehorst. Sinds die tijd heeft Flor d’Luna zich ontwikkeld van een (wereldmuziek) duo dat zich vanaf 2007 toespitste op de Portugese Fadomuziek, naar een trio (met celliste Manuela Verbeek) dat inmiddels een geheel eigen weg is ingeslagen. In de composities van Marcel Verheugd zijn de Fado-invloeden regelmatig nog terug te horen. In sommige stukken echter opent zich een nieuwe klankwereld, waarbij wel de Portugese taal gehandhaafd blijft.

Behalve het traditionele Fado-lied “Barco negro” zijn het allen eigen composities, gecomponeerd door Marcel Verheugd. Een aanzienlijk deel van de teksten is afkomstig van de misschien wel bekendste dichter/schrijver van Portugal: Fernando Pessoa. Zijn teksten worden veelal gelinkt met “saudade”, het kenmerk van de Portugese ziel en Fado-traditie. Onbereikbaarheid, verlangen, eenzaamheid, zich gevangen voelen in de tijd… Een in het Nederlands niet zo makkelijk naar één woord te vertalen gegeven. Hoe te leven met een haast niet te bevatten schoonheid… (Pessoa)
Voor meer informatie kunt u kijken op de site:
FLOR D’LUNA

Zondag 15 april

TWO OF A KIND, bestaat uit de cellisten Sebastiaan van den Bergh en Hanne Steffers. Beiden zijn in oktober 2016 afgestudeerd en mogen zich Master of Music noemen. Samen speelden zij in het Arensky Ensemble; uit dit ensemble ontstond de bezetting van twee celli als een klein, compact en bijzonder duo/ensemble dat gevraagd werd om een programma te leveren voor Podium Klassiek. Daarna kwam de vraag om mee te participeren met Duo Modus in de concertreeks “a Christmas Carol, van Charles Dickens, in december 2016.

De samenwerking verliep erg prettig en het cello duo werd regelmatiger gevraagd voor concerten, daarom besloten zij een breder repertoire op te zetten om een interessant programma te kunnen aanbieden aan concertpodia. Het duo werd omgedoopt tot Two of a Kind en ging aan de slag.